Studium, Ausbildung und Beruf
 StudiumHome   FAQFAQ   RegelnRegeln   SuchenSuchen    RegistrierenRegistrieren   LoginLogin

Makroökonomie Multiple-Choice Fragen auf Englisch
Neues Thema eröffnen   Neue Antwort erstellen
Foren-Übersicht -> VWL/BWL-Forum -> Makroökonomie Multiple-Choice Fragen auf Englisch
 
Autor Nachricht
VWL345
Newbie
Benutzer-Profile anzeigen
Newbie


Anmeldungsdatum: 14.04.2012
Beiträge: 2

BeitragVerfasst am: 14 Apr 2012 - 21:02:00    Titel: Makroökonomie Multiple-Choice Fragen auf Englisch

Hallo,
ich studiere momentan in England VWL und benötige Antworten zu folgenden Fragen:

1) Which of the following would be a credit item in the UK balance of payments?
A) the UK government lends Russia money
B) a UK company sells computer software to ca company in Spain
C) a UK citzien travels to the USA for a two-week holiday
D) a UK firm hires a non-UK citizen

2) The major lesson of the circular flow diagram is that
A) taxes must equal government expenditures
B) one person's expenditure is someone else's receipt
C) saving must alqays equal investment
D) all of the above

3) Nortshire University is trying to convince taxpayers that the tax pounds spent at Northshire University are well spent. One of the university's arguments is that for every 1Pound spent by Northshire University an additional 5Pount of expnditures are generated within the economy. Northshrire Universtiy is arguing that the multiplier for their expenditures is
A) 0.2
B) 5
C) 4
D)1
(Hier bitte etwas genauer erklären wie ich das errechne!)

4) The position of the aggregate supply curve is influenced by all but ONE of the following. Which one?
A) education and training
B) consumption
C) technology
D) productivity
E) production cost

5) When calculating GDP by the expenditure method, exports are ________ and imports are ________
A) added, substracted
B) substracted, substracted
C) added, added
D) substracted, added

6) The monetary base consists of
A) Cash in circulation + private sterling sight deposits
B) cash in curculation outside the central bank
C) Private sterling sight deposits
D) Banks' till money + private sterling sight deposits

7) When economicsts speak of the "demand for money", which of the following questions are they asking?
A) What proportion of wealth is held in the form of money?
B) How much cash do you wish you could have?
C) How much income would you like to earn?
D) How much wealth would you like?

8 ) If the amount of money demanded by households and firms is greater than the amount in circulation as determinded by the Bank of England,
A) the interest rate will increase
B) the money supply will increase
C) the interest rate will decrease
D) the money supply will decrease

9) In an economy real national income is 200 million Pound, velocity of circulation is 8 and the price index in base-year prices is 2. The money supply must be
A) 50 Million Pounds
B) 20 Million Pounds
C) 12,5 Million Pounds
D) 40 Million Pounds

10) If a change in MV in the quantity equation leads to a change in P but no change in Y, then
A) the AD curve is horizontal
B) the AS curve is horizontal
C) the AS curve is vertical
D) Non of the abve

11) A relatively steep AS curve implies
A) a high value for the multiplier
B) a rising GDP
C) a low value for the multiplier
D) a weak effect on real output of a change in the general level of prices

12) If the inflation rate is greater than the interest rate, the real interest rate is
A) negative
B) zero
C) positive
D) constant

13) Cost-push inflation can occur as a result of which of the following
(i) higher import prices.
(ii) higher domestic wage rates.
(iii) higher consumer spending.
A) (i), (ii), and (iii)
B) (ii) and (iii)
C) (ii) only
D) (i) and (ii)

14) If the economy were in recession, we would expect
A) government expenditure to be cut and taxes to be raised so that the government could reduce the PSNCR (Public Sector Net Cash)
B) government expenditure to be raised and/or taxes to be cut, causing a larger public-sector deficit
C) goverment expenditure to be cut and taxes to be cut too so as to keep the PSNCR (Public Sector Net Cash) unchanged
D) None of the above

15) An example of a tight monetary policy is
A) a decrease in the base rate
B) decrease the statutory minimum reserves ratio imposed on banks
C) an increase in the tax rate
D) the central bank selling government securities in the open market

16) Stabilising economic growth by using interest rate changes to keep inflation on target becomes difficult if
A) there are supply-side shocks
B) the demand for money fluctuates
C) the demand for money is elastic
D) A and B)

17) If the Bank of England raises the base rate it will
A) raise aggregate demand and lower the exhange rate
B) lower aggregate demand and lower the exchange rate
C) lower aggreate demand and raise the exhange rate
D) raise aggregate demand and raise the exhange rate

Danke für die Hilfe!
am_dream
Senior Member
Benutzer-Profile anzeigen
Senior Member


Anmeldungsdatum: 11.01.2009
Beiträge: 1107

BeitragVerfasst am: 14 Apr 2012 - 22:41:10    Titel:

Ich weiß nicht was dümmer ist:
a) Dass Du dese einfachen Fragen nicht beantworten kannst
b) Dass Du denkst, dass Dir hier ernsthaft Deine Fragen beantwortet (vor allem hier und dann "etwas ausführlicher")
LoLzeBoB
Senior Member
Benutzer-Profile anzeigen
Senior Member


Anmeldungsdatum: 14.05.2010
Beiträge: 1317
Wohnort: Germany

BeitragVerfasst am: 15 Apr 2012 - 06:40:24    Titel:

1. C
2. C
3. C
4. C
5. C
6. C
7. C
8. C
9. C
10. C
11. C
12. C
13. C
14. C
15. C
16. C
17. C

Ich hoffe, ich konnte dir weiterhelfen. Ich weiß auch nicht, warum am_dream neuen usern gegenüber immer so unfreundlich ist, ich mache doch gerne die Hausaufgaben anderer Leute.
Nalien
Senior Member
Benutzer-Profile anzeigen
Senior Member


Anmeldungsdatum: 21.05.2010
Beiträge: 612

BeitragVerfasst am: 15 Apr 2012 - 06:58:25    Titel:

LoLzeBoB hat folgendes geschrieben:
1. C
2. C
3. C
4. C
5. C
6. C
7. C
8. C
9. C
10. C
11. C
12. C
13. C
14. C
15. C
16. C
17. C

Ich hoffe, ich konnte dir weiterhelfen. Ich weiß auch nicht, warum am_dream neuen usern gegenüber immer so unfreundlich ist, ich mache doch gerne die Hausaufgaben anderer Leute.


1. A
2. C
3. B
4. A
5. C
6. B
7. C
8. C
9. C
10. A
11. B
12. B
13. A
14. C
15. B
16. C
17. A
sidi
Senior Member
Benutzer-Profile anzeigen
Senior Member


Anmeldungsdatum: 13.02.2007
Beiträge: 1708

BeitragVerfasst am: 15 Apr 2012 - 07:57:37    Titel:

http://www.uni-protokolle.de/foren/viewt/100982,0.html
Eddie_Morra
Newbie
Benutzer-Profile anzeigen
Newbie


Anmeldungsdatum: 07.03.2012
Beiträge: 45

BeitragVerfasst am: 15 Apr 2012 - 11:09:22    Titel:

LoLzeBoB hat folgendes geschrieben:

Ich weiß auch nicht, warum am_dream neuen usern gegenüber immer so unfreundlich ist, ich mache doch gerne die Hausaufgaben anderer Leute.


Im Grundsatz stimme ich mit ihm am_dream überein, an der Freundlichkeit ließe sich dennoch arbeiten.
VWL345
Newbie
Benutzer-Profile anzeigen
Newbie


Anmeldungsdatum: 14.04.2012
Beiträge: 2

BeitragVerfasst am: 15 Apr 2012 - 14:29:56    Titel:

Wenn ihr euch schon die Mühe macht und eine Antwort verfasst, dann möchte ich euch doch bitten die richtigen Lösungen zu nennen. Der Rest ist doch nur Zeitverschwendung.
Beiträge der letzten Zeit anzeigen:   
Foren-Übersicht -> VWL/BWL-Forum -> Makroökonomie Multiple-Choice Fragen auf Englisch
Neues Thema eröffnen   Neue Antwort erstellen Alle Zeiten sind GMT + 1 Stunde
Seite 1 von 1

 
Gehe zu:  
Du kannst keine Beiträge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beiträge in diesem Forum nicht antworten.
Du kannst deine Beiträge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beiträge in diesem Forum nicht löschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht mitmachen.

Chat :: Nachrichten:: Lexikon :: Bücher :: Impressum