Studium, Ausbildung und Beruf

web uni-protokolle.de
 powered by
NachrichtenLexikonProtokolleBücherForenFreitag, 19. Dezember 2014 

Near-Infrared Spectroscopy. Principles, Instruments, Applications


von Sumio Kawano

Kategorie: Lebensmittelchemie
ISBN: 3527301496

Kommentar abgeben

Kurzbeschreibung Die Nah-Infrarot-(NIR)-Spektroskopie hat sich in den letzten Jahren rasant zu einer wichtigen und überaus nützlichen Analysemethode entwickelt. So ist sie heute aus vielen Forschungsgebieten nicht mehr wegzudenken - von den Materialwissenschaften über die Chemie bishin zu den Life Sciences -, denn diese schnell und kostengünstige Spektroskopieart bietet Informationen, die durch andere Meßmethoden nicht zugänglich sind.

Dieses Buch bietet eine ausgewogene Übersicht, die gut verständlich in die Materie einführt, aber auch ausführlich die Anwendungen der NIR-Spektroskopie vorstellt. Dazu zählen Themen wie die Probenvorbereitung, spezielle und moderne Techniken, zweidimensionale Spektrenvarianten sowie zahlreiche Anwendungsbeispiele für die Untersuchung von Polymeren, Textilien, Arznei-, Nahrungs- und auch Futtermittel.

Von acht international anerkannten Experten geschrieben führt dieses Werk praxisorientiert an den Stand der Entwicklung heran und ist für Spektroskopiker genauso unentbehrlich wie für die Anwender der NIR-Technik.

----------------------------------------

Over the last few years, near-infrared (NIR) spectroscopy has rapidly developed into an important and extremely useful method of analysis. In fact, for certain research areas and applications, ranging from material science via chemistry to life sciences, it has become an indispensable tool because this fast and cost-effective type of spectroscopy provides qualitative and quantitative information not available from any other technique. This book offers a balanced overview of the fundamental theory and instrumentation of NIR spectroscopy, introducing the material in a readily comprehensible manner. A considerable part of the text is dedicated to practical applications, including sample preparation and investigations of polymers, textiles, drugs, food and animal feed. However, special topics, such as two-dimensional correlation analysis, are also covered in separate chapters. Written by eight experts in different fields, this book presents an introduction to the current state of developments and is valuable to spectroscopists and to practitioners applying NIR spectroscopy as a daily analytical tool.

Synopsis Much exciting progress has brought near-infrared (NIR) spectroscopy to the attention of spectroscopists in various fields. This text provides coverage of both the principles of NIR spectroscopy and its applications. Written by international experts, the book should be of interest to researchers, graduates and professional spectroscopists developing or applying this technique.


Lebensmittelchemie > Near-Infrared Spectroscopy. Principles, Instruments, Applications
ImpressumLesezeichen setzenSeite versendenSeite drucken

HTML-Code zum Verweis auf diese Seite:
<a href="http://www.uni-protokolle.de/buecher/isbn/3527301496/">Near-Infrared Spectroscopy. Principles, Instruments, Applications </a>